Ingrediencie
- 1 kg mrazeného morského lososa
- 1 lyžičku soli
- 1 dl oleja
- 100 g koreňovej zeleniny
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g rajčiakov
- 4 zrnká čierneho korenia

- 0,25 l hovädzieho vývaru
- 75 g rajčiakového pretlaku
- 1 lyžicu cukru
- 1 lyžicu octu
- 3 lyžice červeného vína
- 1 lyžicu masla
Postup
Z očisteného, rozmrazeného, umytého a osušeného lososa sa nakrájajú rezy, 200 g na porciu. Nakrájané rezy sa osolia a na rozohriatom oleji z obidvoch strán opečú a vložia do kastróla. Do oleja po opekaní sa vloží na kocky nakrájaná koreňová zelenina, nadrobno nakrájaná cibuľa, rozotretý cesnak, na kúsky nakrájané, olúpané rajčiaky, celé korenie a spolu sa pod pokrývkou dusí (asi 15 minút). Vydusená zelenina sa zapráši múkou, krátko opraží, zaleje vývarom, pridá sa rajčiakový pretlak, dochutí sa soľou, cukrom, octom a povarí. Do pripravenej zeleniny sa vložia opečené rezy lososa, pridá sa víno, maslo, podľa potreby dochutí soľou a spolu dusí domäkka. Vhodné prílohy: varené zemiaky a na porciu rez citróna.