Ingrediencie
- 0,5 kg rebarbory
- 100 g bazalky
- 150 g kryštálového cukru
- 1 dcl rumu
- čerstvé kiwi

- vanilková zmrzlina
- celá škorica
- klinčeky
- mentolový sirup
- majzéna
- soľ
Postup
Očistenú rebarboru nakrájame a uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali škoricu a klinčeky. Krátko povaríme, potom vyberieme a mixérom rozmixujeme. Pridáme bazalku, cukor a soľ. Opäť krátko povaríme, zahustíme majzénou a dochutíme rumom. Trošku čerstvej bazalky, ktorú sme si odložili, zmiešame s ľadovou drťou a mentolovým sirupom. Ľadovú zmes pridáme do vychladnutej polievky, do ktorej na záver priložíme a vanilkovú zmrzlinu a ozdobíme plátkami čerstvého kiwi.