Ingrediencie
- 15 vajec
- 450 g kryštálový cukor
- 450 g polohrubá múka
- 1.5 prášok do pečiva

- 1.5 dl voda
- ríbezľový lekvár
- sirup; Ružová poleva: 250 g práškový cukor
- 3 - 4 lyžice vriacej vody
- potravinárska červená farba
- citrónová šťava z 1.5 citróna
Postup
Žĺtky vymiešame na penu s 350 g cukru. Postupne pridávame vodu a opäť miešame. Nakoniec postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahaným snehom z bielkov a 100 g cukru. Všetko zľahka premiešame a rozdelíme na 3 diely. Tri plechy potrieme vymasteným papierom, na ktorý nalejeme cesto. Do posledného cesta primiešame trochu kakaa. Postupne pečieme vo vopred vyhriatej rúre a po vychladnutí plníme. Prvé svetlé cesto potrieme ríbezľovým lekvárom, prikryjeme druhým svetlým cestom, ktoré dobre pokropíme sirupom, sirup zmiešame s rumom v pomere 2:1. Povrch druhého cesta ešte potrieme lekvárom a prikryjeme posledným, tmavým cestom. Po povrchu opäť pokropáíme sirupom, potrieme lekvárom, prikryjeme mastným papierom a dobre zaťažíme do druhého dňa. Nakoniec potrieme ružovou polevou. Po stuhnutí pokrájame na rezy. Ružová poleva: Cukor dobre vymiešame s vriacou vodou, potravinárskou červenou farbou a citrónovou šťavou.